EHEM....EHEMM.....


I made this widget at MyFlashFetish.com.

Saturday, May 22, 2010

"""""""""Lirik Lagu Wali - Baik Baik Sayang""""""'""



Aku tak ingin kau menangis bersedih
Sudahi air mata darimu
Yang aku ingin arti hadir diriku
'kan menghapus dukamu sayang

Karena bagiku kau kehormatanku
Dengarkan dengakan aku

Reff:
Hanya satu pintaku untukmu dan hidupku
Baik baik sayang ada aku untukmu
Hanya satu pintaku disiang dan malammu
Baik baik sayang karna aku untukmu

Semua keinginan akan aku lakukan
Sekuat semampuku sayang
Karena bagiku kau kehormatanku
Dengarkan dengakan aku

Back to Reff:

::::::Pakar akui Viagra punca buta:::::::



KUALA LUMPUR: Pakar disfungsi erektil (ED) mengakui pengambilan ubat mati pucuk seperti Viagra memang boleh menyebabkan buta seperti yang didakwa oleh Pentadbiran Makanan dan Ubatan Amerika Syarikat (FDA).



Pengerusi Majlis Penasihat dan Latihan Disfungsi Erektil Malaysia (Medact), Prof Datuk Dr Tan Hui Meng, berkata kajian pakar mendapati 40 daripada lebih 20 juta pengguna ubat mati pucuk di seluruh dunia seperti Viagra dikesan mengalami masalah penglihatan selepas mengambil ubat berkenaan.

Bagaimanapun, katanya mereka yang menghidap diabetes (kencing manis), masalah jantung, penyakit kardiovaskular, tekanan darah tinggi, tekanan perasaan lebih berisiko untuk mengalami masalah penglihatan jika mereka mengambil ubat ED.

“Sehubungan itu, mereka yang menghidap penyakit berkenaan yang mengambil ubat ED dinasihatkan lebih kerap berjumpa doktor mata kerana ia memang memberi kesan kepada penglihatan,” katanya dihubungi Berita Harian, semalam.

Beliau berkata demikian ditanya mengenai laporan FDA yang memberi amaran kepada lelaki mengenai kemungkinan pil merawat mati pucuk boleh menyebabkan buta.

Amaran FDA itu menyebabkan beberapa pengeluar pil berkenaan seperti pengeluaran Viagra, Pfizer Inc dan Eli Lily & Co meletakkan amaran berkenaan dalam label produk masing-masing walaupun mereka tidak pasti dakwaan itu.

Dr Tan berkata, Viagra dan ubat mati pucuk lain perlu diteruskan penjualannya kerana pil berkenaan membantu mereka yang mengalami disfungsi erektil.

Katanya, ubat berkenaan masih selamat tetapi bagi mereka yang menghidap penyakit yang tertentu perlu berhati-hati terhadap kesan sampingannya.

“Kesan sampingan seperti gangguan penglihatan, sakit kepala dan sakit belakang juga berlaku pada kadar rendah kepada mereka yang mengambil ubat ED.”

“Oleh itu, saya berpendapat tidak perlu kita menyekat penggunaan ubat ini walaupun ada kesan sampingan kerana ia sebenarnya selamat dan berkesan. Jika mengikut peraturan penggunaan yang ditetapkan ubat ED ini memang membantu lelaki yang mengalami masalah mati pucuk.

“Dengan adanya pil seperti Viagra ini, lelaki yang mati pucuk boleh merasai hubungan kelamin yang baik yang mana secara tidak langsung membahagiakan pasangan masing-masing,” katanya.

::::::::::CaRTooNiST MiNTa MaaF SeBaB LuKiS KaRiKaTuR RaSuLuLLaH::::::::

Assallamualaikum semua...

Okeh.... berbalik kepada kes sebelum ini tentang PAKISTAN BANNED FACEBOOK SEBAB RASULULLAH S.A.W. ,MALAYSIA? latest story ialah tentang bagaimana bermulanya Everybody Draw Mohammed Day.

Mari aq bawak korang semua ke BBC, sebab akhbar tempatan tidak akan siarkan berita nih... kroang boleh usha2 berita tuh di sini @.@

Molly Norris drew a cartoon in April to protest against the decision by a US television channel to cancel an episode of the popular show South Park because of a contentious depiction of the Prophet Muhammad. In her cartoon, Ms Norris satirically proposed May 20 as an Everybody Draw Muhammad Day. The idea inspired a separate Everybody Draw Muhammad Day group on Facebook which rapidly gained in popularity.

Jadi, si Molly Norris inilah penyebab kes sehingga Pakistan banned facebook. Akan tetapi perlu diingatkan bahawa bukan dia yang buat program nih. Orang lain yang buat, dia hanya cadangkan sahaja, dan perlaksanaannya oleh orang lain.

daripada headline BBC kita boleh baca bahawa...

A cartoonist whose work inspired an internet campaign inviting people to draw images of the Prophet Muhammad has apologized for her role in the row.

dia (Molly Norris) meminta maaf kerana menyebarkan tentang idea untuk melukis karikatur Rasulullah S.A.W yang mana hari itu dicadangkan untuk di laksanakan pada 20 Mei 2010 iaitu hari yang dinamakan Everybody Draw Mohammed Day.
Bukan apa, apabila seseorang itu sudah mempunyai 'pengikut setia' kenalah berhati2 dalam berkata2, kerana setiap kata2nya boleh menjadi impak yang besar kepada 'pengikut setia'nya.

kita boleh lihat isu di negara kita, ada artis yang top2 tuh, fashion nya di ikut oleh peminat-susah-mati (hardcore fan) nya. Kalau dia pakai tudung, semua orang ikut, kalau dia bukak tudung pun semua orang ikut.. dah jadi 'Mufti' x bertauliah dah.

maka hari ini, pemilik dojo klasik hanya ingin mengingatkan sahaja, aq suka tentang quoting aq about 'dosa MLM' yang mempunyai 'infinity downline' dan tiada 'flush'.

Friday, May 21, 2010

::::::"""""""kehendak wanita dari segi seks""""""::::::::::







Berikut disenaraikan gugusan kehendak wanita dari segi seks. Sumbernya adalah dari aduan kaum wanita sendiri akibat kecewa dengan sikap lelaki. Ianya bukan bermaksud seorang wanita itu mahukan kesemua yang disenaraikan, ianya bermaksud wanita itu ada berbagai kehendak dari segi ini dan masing-masing punya keperluan yang berbeza:

* -Lelaki patut lebih ceria semasa melakukan seks.
* -Makan malam bersama dan bersuap-suapan makan ke mulut pasangan sebelum melakukannya.
* -Tidak suka lelaki menghimpit kerana sukar bernafas.
* -Gembira jika inzal tapi tak perlu inzal untuk merasa puas, asalkan suami dapat beri kemesraan.
* -Tidak suka lelaki yang pentingkan dir sendiri. Suka lelaki yang ambil berat tentang kehendak pasangan.
* -Gembira jika lelaki dapat menenangkan hatinya sebelum melakukannya.
* -Suka jika lelaki melayaninya seolah-olah mereka melakukannya buat pertama kali. Lelaki itu patut mengasihi serta lemah-lembut.
* -Lebih suka disentuh dan dirangkul berbanding inzal bila melakukannya.
* -Gembira jika boleh memberitahu lelaki apakah perasaannya bila melakukannya dan lelaki itu memahaminya.
* -Suka hatinya bila lelaki berkata bahawa dirinya cantik menawan.
* -Perlukan masa untuk menyegarkan badan serta berdandan sebelum melakukannya.
* -Tidak suka melakukannya dalam keadaan yang tergopoh-gapah.
* -Suka jika lelaki mengejutkannya dari tidur dengan cara mencium tubuhnya.
* -Merasa gembira bila lelaki memuji bahagian demi bahagian dari tubuhnya.
* -Gemar melakukan diwaktu pagi.
* -Suka berendam dalam air sebelum melakukannya.
* -Gemar jika lelaki bergilir-gilir melakukannya sekali untuk pasangannya, kemudian untuk dirinya pula.
* -Gembira jika dipanggil dengan nama-nama manja sebelum melakukannya.
* -Benci bila melakukannya setelah selesai saja makan malam.
* -Tidak suka lelaki yang gelojoh di atas ranjang, sepatutnya bertenang dan jangan terkejar-kejar tidak tentu hala.
* -Tidak akan merasa jemu mendengar lelaki memuji betapa jelitanya dia.
* -Gembira jika lelaki menumpukan perhatian pada dirinya bila melakukannya, bukan pada benda lain.
* -Tidak suka jika lelaki memakai minyak wangi yang tidak sedap baunya.
* -Suka jika lelaki memberitahunya apakah yang telah dilakukannya dengan betul, bukan hanya kesalahannya.
* -Gemar jika lelaki yang membukakan pakaiannya.
* -Suka berjanji dulu pada hari bila dan waktu bila mahu melakukannya, dan janji itu perlu ditunaikan.
* -Gembira jika lelaki menunjukkan kasih sayang setelah melakukannya melebihi masa sebelumnya.
* -Suka melakukannya dalam suasana udara yang hangat.
* -Gemar hanya melakukan di atas ranjang.
* -Tidak gemar bila lelaki menunjukkan kegagahan dan kekerasan semasa melakukannya.
* -Gembira mendengar sesuatu yang menghairahkan dikatakan oleh lelaki sebelum melakukannya.
* -Tidak suka jika lelaki membawa makanan ke ranjang.
* -Tidak suka melakukannya jika malam sudah terlalu lewat.
* -Tidak gemar bila lelaki melakukan cara yang sama saja setiap kali bersama.
* -Gemar jika lelaki membelai-belai rambutnya sebelum melakukannya.
* -Benci bila lelaki terus mencabut keluar zakarnya sebaik saja inzal.
* -Gembira jika lelaki berkata dengannya pada masa itu dengan nada suara yang rendah dan dalam.
* -Tidak suka pada lelaki yang memaksa.
* -Suka jika lelaki meniup-niupkan nafas yang hangat ke telinganya.
* -Suka lelaki yang berterus-terang apakah kelemahan lelaki itu dari sudut seks.
* -Tidak suka lelaki yang serta-merta mahu memulakannya tanpa ringan-ringan.
* -Gembira jika jari kakinya diurut terlebih dahulu.
* -Tidak suka lelaki yang melakukannya sebelum lelaki itu mandi.
* -Tidak suka lelaki yang mencakar-cakar tubuhnya dengan rakus.
* -Gemar jika lelaki berada di atas dan mengawal aktiviti.
* -Tidak suka melakukannya bila anak-anak masih jaga atau ada di rumah.
* -Suka dan akan melayani sepenuh hati lelaki yang kuat bekerja mencari nafkah utnuk keluarga.
* -Gemar menunggu melakukannya dalam keadaan cahaya terang.
* -Gembira melakukannya sambil muzik lembut berkumandang.
* -Gemar jika lelaki melakukannya dengan lemah-lembut dan perlahan.
* -Suka jika lelaki menghadiahkan padanya bunga.
* -Gemar jika lelaki tunjukkan kasih sayang yang tinggi semasa melakukannya.
* -Menganggap rahsia seks ialah kejujuran.
* -Sama ada inzal atau tidak dan berapa kali inzal tidak penting.
* -Adakalanya mahu memberi, adakalanya hanya mahu menerima.
* -Gemar disentuh sebelum, ketika, setelah dan luar masa melakukan seks.
* -Gembira jika lelaki menjilat sekitar payudara kemudian meniupnya dengan lembut.
* -Suka jika lelaki itu merasa bangga ketika bersamanya.
* -Perlukan perhatian dan masa.
* -Suka jika ia dapat berterusan sepanjang malam.
* -Gembira sekiranya lelaki menyatakan perasaan nikmatnya bila melakukannya.
* -Suka jika zakar disorong lambat dan ditarik dengan cepat semasa dayungan.
* -Gemar jika lelaki peka kepada kehendak dan perasaannya.
* -Suka jika berpegangan dan berpimpin tangan.
* -Suka sekiranya seks itu menjadi menifestasi cinta.
* -Gembira diperlakukan dengan kasar.
* -Tidak gemar jika seks di anggap oleh lelaki sebagai rutin kerana itu tidak menyeronokkan.
* -Gemar meraba dan diraba hingga tidak tertahan lagi kegelian.
* -Selepas melakukannya suka tidur di dalam rangkulan lelaki.
* -Suka jika lelaki melakukan sesuatu yang memeranjatkan di ranjang.
* -Gembira kerana lelaki melakukannya bersamanya setiap hari dengan kata dan layanan yang baik.
* -Suka jika lelaki menggunakan tangannya untuk menjelajah ke seluruh tubuhnya dan betisnya dibelai.
* -Tidak pernah masuk tidur dengan keadaan marah atau bosan, semua masalah diselaiskan dahulu.
* -Gemar jari-jarinya disedut oleh lelaki.
* -Seks patut mengembirakan bukan sesuatu yang menyedihkan hati.
* -Mesti mahukan inzal bila melakukannya.
* -Suka meletak bantal di bawah pinggul bila melakukannya dalam keadaan lelaki di atas dan dia baring terlentang.
* -Gemarkan posisi-posisi baru.
* -Suka jika payudara diramas dengan lemah-lembut seolah-olah menjaganya jangan pecah.
* -Rasa istimewa bila lelaki memberikan perhatian yang tidak berbelah bagi.
* -Tidak sudi kepada lelaki yang tidak mempunyai perasaan kepadanya.
* -Semasa di ranjang mahu dianggap sebagai wanita sempurna segala segi.
* -Lelaki yang lemah-lembut dan baik hati menjadi idaman.
* -Melakukannya di tempat ganjil menjadi hobi.
* -Sanggup menjadi hamba seks lelaki asalkan lelaki pun begitu.
* -Lebih lama lelaki bersabar sebelum memulakannya, lebih cepat wanita inzal.
* -Mahu tahu apa yang lelaki tertarik dengan dirinya.
* -Suka lelaki yang bersopan.
* -Lebih suka jika lelaki tunjukkan kasih sayang dengan cara bukan seksual.
* -Suka jika dapat tentukan sendiri masa untuk melakukannya, tidak hanya lelaki sahaja.
* -Saya tidak mahu seks, saya mahu memadu cinta.
* -Gembira jika lelaki menyuruhnya memainkan peranan aktif sekali-sekala.
* -Suka lelaki yang bersabar.
* -Gemar bergurau senda selepas melakukannya dan anggap itulah paduan cinta yang sebenar.
* -Suka cara yang berbeza-beza.
* -Gemar jika dicium lembut sambil masuk ke kamar.
* -Rasa selesa dan selamat melakukannya dengan lelaki yang setia.
* -Benci bila lelaki menolak ajakannya.
* -Gemar jika lelaki memegang tangannya sambil masuk ke kamar.

Tuesday, May 18, 2010

:::::laman web untuk guna mesej free dalam hp:::::



SMS atau nama panjangnya Short Messaging System / Short Message Service semakin popular di kalangan pengguna-penguna telefon bimbit. Kalau tak de credit mesti korang tak boleh nak mesej kan? Apa lagi nak buat panggilan. Kalau dulu laman web mobik amat popular bagi orang yang nak dapat mesej free, tapi website tu macam dah tak boleh guna pulak. Tak tau lah kenapa.

Ada website yang seperti mobik, tapi kali ni tak perlu daftar pun kita dah boleh guna sistem mesej free ni.

* Cara nak guna :

1. Masukkan no telefon yang untuk dihantar – tambah nombor 6 di hadapan nombor telefon yang nak dihantar.

Contoh :

(0171234567 –> 60 171234567)

2. Taip mesej – Tak boleh pendek sangat.

3. Isi captcha verification yang disediakan.

4. Tekan send.

Aku dah try sistem ni, dan boleh dikatakan berjaya delivered dengan selamatnya. Tapi, sayang sistem ni berjaya digunakan untuk dihantar ke nombor yang menggunakan maxis sahaja. Tak tau lah kenapa.

Tapi sistem dia dia valid untuk hantar ke nombor maxis sahaja. Mengikut apa yang aku punya kajian lah. Kalau hantar kat nombor maxis terus je sampai. Kalau celcom, tak sampai-sampai pun aku try. Kenapa entah.

aizuddin : Benda ni paling sesuai guna jika terdesak. Kalau tak terdesak pun boleh guna jugak. Budak-budak sekolah pun tak perlu lah nak topap selalu. Sedangkan guna untuk beberapa mesej je. Pastu dah expired. Kan dah rugi.

Lawat laman web mesej free di sini. Enjoy! sementara stok masih ada. ;)

Nota : Jangan salah guna pulak mesej free ni, contoh nak buat ugutan dan sebagainya. Nak buat mengurat tak pe. hehe. Bergurau.

::::::::::awek melayu:::::::::::;;








Hey All,
Over the weekend I met a really cool chick. Her name is Eliza. She's a really nice person to hang out, lepak or just to talk. The best part is that she's has a lot of girlfriends that are single.

Maybe she can introduce you to her friends...

Did I mention she's an air stewardess(pramugari)? She's flying most of the time and might not answer her email immediately...

Monday, May 17, 2010

:::::::::""""selamat malam"""""::::::::::




Biarkan berlalu
Semua kepedihanmu
Lelapkan matamu
Biarlahkan mimpi membawamu
Ke mana kau mahu
Selamat malam
Tidurlah sayangku
Siang kan tiba bercahaya
Bermula baru semua untukmu
Biarkan berlabuh tirai kisah semalam
Yang indah itu ada padamu
Dengan setiap impian dan harapan
Selamat malam
Tidurlah sayangku
Siangkan tiba bercahaya
Bermula baru semua untukmu
Kan ku menjadi arjuna dalam mimpi-mimpimu
Kan ku panah tepat ke jiwamu atas nama cintaku
Pari-pari ku utus bawa kau ke sini lagi
Terhapus semua air mata dengan senyuman
Selamat malam sayang
Selamat malam kasih
Selamat malam sayang
oooo…
Selamat malam sayang
Selamat malam kasih
Selamat malam sayang
oooo…
Tidurlah sayangku
Siangkan tiba bercahaya
Bermula baru semua untukmu
Selamat malam
Tidurlah sayangku
Artis Faizal Tahir, Lirik, Selamat Malam

::::::Ayesha TaKia::::::





Date of Birth
10 April 1986, Mumbai, Maharashtra, India

Nickname
Ayesh
The Queen Of Bollywood
Good Luck

Mini Biography

Ayesha Takia was born in Mumbai on April 10th 1986. Her father's name is Nishit, a Gujarati and her mother's name is Faridah, who is half Maharashtrian and half Caucasian British.

Ayesha had never let her lack of speaking Hindi fluently come in her way. A go-getter, she is no stranger to the silver screen and has faced cameras even at the tender age of 4. Her continuity was what got her noticed and the makers of 'Socha Na Tha' approached her in 2004 to play the lead role opposite Dharmendra's nephew Abhay Deol which she accepted.

She also signed up for another film 'Tarzaan The Wonder Car' which proved to be her debut in Bollywood, as the release of 'Socha Na Tha' was delayed.

With 'Tarzaan The Wonder Car' Ayesha quickly made her mark in Bollywood and not only was noticed but also received an Award - The Best Filmfare Debut.

Thereafter her films have done poorly at the Box Office, although she scored highly with teenaged audience in India and abroad, especially with her performance in 'Dil Maange More' and 'Shaadi No. 1'.

She also appeared in a 2006 Telegu movie named 'Robbery', which was later dubbed into Hindi and released as 'Super'.

And then came Dor in which she played the role without any glamor - the film that brought a lot of praise and much needed recognition for her. Here she has proved that she can enact both good and glamorous on one hand and the more ordinary next door type girl roles with ease.

Now Ayesha is one of the most gorgeous and beautiful actresses much sought after by movie makers and a force to be reckoned with, especially for other leading ladies of Bollywood.
IMDb Mini Biography By: rAjOo (gunwanti@hotmail.com)

Spouse
Farhan Azmi (1 March 2009 - present)

Trade Mark

Her beautuful smile

Trivia

She is a Mumbaite and comes from a mixed family. Her father is Gujarati, and her mother is half British and half Maharashtrian Muslim.

She listens to loads of hip-hop, techno, trance, soft rock, rock, and also loves Ghazals, Sufi, and Hindi film music. Her favorite Pakistani artists are Ghulam Ali and Abeeda Parveen.

Loves to listen to stories of the character she is playing in upcoming films, holidays, coffee, dancing, music, reading, traveling, & her favorite thing to do is sitting at caf├ęs over conversation with people she likes.

Is a member of PETA.She is a person who is very much attached to animals. Encourages people to stop using leather and other products which are tested on animals and to be kind to animals.

Her favorite actors from childhood are Johnny Depp, Aamir Khan, Amitabh Bachchan, and Shahrukh Khan. Her favorite actresses are Priyanka Chopra, Rani Mukherjee, and her all-time favorite is Sridevi. Ayesha finds there are many good directors, but she has always liked Sanjay Leela Bhansali.

When she is not acting she reads books, goes for long drives, and meets her friends in the industry.

Won the Filmfare Best Debut Award 2004 for Taarzan.

In 2006, she was amongst the Top Ten on the listing of India's 50 Most Desirable Women Alive, a poll conducted by Zoom, an Indian TV channel.

Her father's name is Nishit, her mother's name is Faridah, and her younger sister's name is Natasha.

Grew up in Chembur which is the suburb of Mumbai located in India.

Before entering films, she appeared in two music videos: Falguni Pathak's Meri Chunar Udd Udd Jaye, when she was fifteen. She then appeared in the video, Shake It Daddy by Dee Jay Aqeel, when she was sixteen, which brought her to the attention of the movie industry, and a few film offers followed.

Owns a BMW 7 Series Sedan and Honda City.

Her favorite film Yash Chopra film is Lamhe (1991) since it has Sridevi in it. Another favorite is Hum Dil De Chuke Sanam (1999) and Dilwale Dulhania Le Jayenge (1995). She said that the role of Kajol in the movie is her dream role.

Had to learn Urdu to act, but she only had to learn diction because she came from a family where she speaks more of English at home.

Shares a cat with her sister named Morrisson.

Says her role model is her mother.

Went to St. Anthony's school, but never went to college because she started to work when she turned sixteen.

Fasted the entire month of Ramadan out of love for boyfriend Farhan Azmi.

Her dad interacts with her producers because he handles her dates. She only interacts with her directors and says her mom handles her life.

Did her first ad when she was 4 and since then she wanted to be an actress.

Says if she weren't an actress she would be a would be a travel show hostess, as she loves to travel and would still be in front of the camera.

Is scared of heights and everything that has risks involved.

Favorite brands: Mango, Zara, Diesel, Fcuk, Guess and G star.

Favorite perfumes: 212 Sexy by Carolina Herrera, Armani Code by Giorgio Armani, Cherie by Christian Dior, and True Star by Tommy Hilfiger.

Her favorite places to shop are Italy, Malaysia, Singapore, London and Amsterdam.

Neither smokes nor drinks.

Her bad habit is chewing nails right to the skin.

Says she has never cooked, but can make good tea and coffee. She says she is a big chai addict.

Says her beauty secret is smiling.

Does two hours of aerobics everyday.

Does lots of yoga and meditation.

Saved from meeting with a fatal accident while shooting in Calgary, Canada for 8 x 10 Tasveer (2009). The scene required her to drive a car with Akshay Kumar sitting beside her. However, she lost control while driving. Kumar took hold of the steering wheel and controlled the car in the nick of the time (2007).

Favorite desserts: chocolates and pastries.

Favorite dishes: Chinese Hakka noodles, mutton biryani, wonton soups, vada paav, salads, pastas, pizzas, & all kinds of dairy products.

Favorite cuisines: Indian and Italian.

Loves honesty and cheerful people who are always smiling.

She is a person who always works out and does not indulge in drugs and alcohol because she believes it takes a person away from reality and life.

Has known Shahid Kapur since the days when they shot for the 'Complan Kids' ad.

Won the award for IIFA Star Debut (2004).

Won Star's Sabsey Favourite Nayi Heroine (2005).

She has a boyfriend named Farhan Azmi and has started a boutique hotel business with him.

Won Zee Cine Critics Award - Best Actress , tied with Gul Panag for Dor (2006) (2007).

Won Bengal Film Journalists' Association Awards, Best Actress for Dor (2006) (2007).

Won Stardust Best Supporting Actress Award for Dor (2006) (2007).

Won Star Screen Award Best Actress (Critics) for Dor (2006) (2007).

She has has done various roles ranging from comedy to serious characters, but prefers romantic movies.

Insists producers sign a contract on her reservations about intimate and steamy scenes.

Saturday, May 15, 2010

::: BahaYa Klik Iklan Nuffnang dlm Blog seNDIRI :::




Ni ada sedikit info yg korang patot tahu...
ade kwn blogger aku gtau ni...
jgn sesekali klik iklan nuffnang dlm blog sendiri
tau nape?
nati nuffnang block korang...
sape yg rugi?
korang jgk...
nanti no payment means tiada bayaran akan dibuat...
rugi tu...
nasib baik ada kwn blogger yg gtau...
aku pn tak tau...
hahahaha...thanx ye pd kwn blogger tu...jasamu ku kenang...
amin

Thursday, May 13, 2010

::::::lata tembakah::::::





Located about 20 minutes from Besut town, this is a beautiful seven-tiered cascading waterfall with its highest point reaching 50 meters.

Hutan Lipur Lata Tembakah or Recreational Forest of Lata Tembakah which was developed in the years 1986 are located in the Forest Reserve of Simpan Pelagat in Besut. Which is about 25km from Pekan Seri Langkap or 130km from Kuala Terengganu.

Lata Tembakah is one of the most famous recreational forests in Terengganu as it is the home of the famous Lata Tembakah Waterfall and are the only forest which are majority and concentrate by the Meranti and Keruing trees.

The Lata Tembakah Waterfall is a 50m high waterfall which formed seven beautiful-tiered cascading level of waterfall that created a unique landmark to Hutan Lipur Lata Tembakah with a beautiful pool on each of the seven–tiered waterfall.

Beside the waterfall, there are also many rapids and small pond which are suitable for swimming, bathing and playing in the water. Every visitor including nature and adventure lovers will enjoy the jungle trekking activities along the trek and the overhang bridge. The trek and trail are well organised by the Forestry Department to provide ways to educate people on the importance of conservation of the forest and its effect to human kind.

Being blessed with many natural vegetation and beautiful waterfall, rapid and stream, the area is a great place to have a picnic at with family and friends over the weekend. The waterfall here are beautiful and alluring that you couldn't resist to enjoy a dip in its cold and refreshing river and waterfall that are crystal clear. The small pool and stream will also entertain the many children here as they will enjoy looking and trying to catch the many little fish and little shrimp that swim along they leg and feet.

There are many conveniences that are prepared here like chalet, rest house and camping ground for traveler who want to stay overnight. Many changing rooms and toilets along the river and park can also be found here. Beside that they are also Information Booth, resting hut and many souvenir shop can be found here.

From morning to late afternoon around 5.30pm, you can find many food stalls at the gate of Hutan Lipur Lata Tembakah.

The Recreational Forest in Malaysia are created to let human be close with nature which in the end will create an awareness and mutual respect among us towards the forest and to lead a healthy mind and body to the many visitors that came here.

::::::CinTa LaGi::::::::









Cerpen : Cinta lagi?


Pepohon menghijau yang rendang menghiasi taman yang sedia indah itu. Dia terpesona dengan keindahan alam ciptaan Allah s.w.t.. Subhanallah, maha suci Allah, pencipta seluruh alam beserta isinya. Dia terus mengucapkan rasa syukur kerana masih lagi berpeluang menikmati keindahan alam fana ini. Dalam keasyikan melayani keindahan taman yang indah itu, tiba-tiba bayangan seseorang melintasi kalbu matanya. Gadis itu terkesima. Terkejut dengan apa yang baru sahaja melintas di hadapannya. Sesusuk tubuh yang amat dikenalinya. Ya, seseorang yang amat dia dambakan kehadirannya. "Nizam!!!..." Nurin berteriak memanggil nama itu. Ya, dia baru saja melihat Nizam. Wajah bersih Nizam yang baru dilihatnya tadi begitu ceria. Nizam berpakaian lengkap serba putih. Namun, Nizam hilang dari pandangan matanya dalam sekelip mata. Nurin kehilangan arah. Apa yang didengar olehnya kini hanyalah suara seseorang memanggil namanya.
"Aisya, bangun sayang…mummy ada kat sini." Lantaran itu Nurin tersedar. Dia tidak lagi berada di taman yang indah dan permai sebaliknya di suatu tempat yang asing baginya. Dia kini berada dalam satu bilik yang serba putih serta sejuk. Tubuhnya terkujur di atas katil ditemani ibunya, Auni Natasya dan Zahlia
"Mummy, Aisya ada kat mana nie?"
"Aisya ada kat hospital sayang…Aisya pengsan semalam. Ingat tak? Aisya pengsan kat pusara Nizam."
"Pusara? Maksud mummy, kubur?...Nizam…..? Kenapa dengan Nizam? Nizam masih hidup la mummy. Baru je tadi Aisya jumpa dia." Otak Nurin mula memikirkan sesuatu yang di luar batasan pemikirannya. Dia seakan tidak dapat menerima hakikat kematian Nizam.
"Nurin Aisya, itu hanya mimpi sayang. Mimpi itu mainan tidur. Nizam dah tak ada.Aisya kena terima hakikat tu."
"Tidak….tidak…Aisya tak percaya….mummy tipu.."
Auni Natasya dan Zahlia terpaksa memanggil doktor untuk menenangkan Nurin yang sudah mula meracau. Nurin diberi ubat penenang dan tertidur semula.



5 bulan kemudian….
"Alia, jom kita ke kantin. Aku lapar la" Nurin merengek kelaparan mengajak Zahlia menemaninya makan.
"Jomlah, kesian aku tengok kau nie. Dah makin kurus pun. Berapa hari kau tak makan hah? Zahlia sengaja mengusik Nurin. Dia tahu kawannya itu memang lapar kerana tidak menyentuh makanan dari semalam.
Setelah Auni Natasya berjaya melanjutkan pelajaran ke universiti, Zahlialah yang selalu menemani Nurin ke hulu dan ke hilir. Zahlia faham benar dengan perangai Nurin yang susah hendak mencari kawan. Dulu, kalau bukan dia yang mengajak Nurin menjadi kawan, mungkin mereka tidak akan menjadi sahabat karib seperti sekarang. Sebab itulah Zahlia menolak untuk ke Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) sebaliknya memilih untuk ke matrikulasi bersama-sama Nurin. Dia bimbang jika Nurin tidak dapat menyesuaikan diri. Tambahan pula, igauan ngeri kematian Nizam masih lagi menghantui Nurin.
Dalam perjalanan ke bilik tutorial, Nurin dan Zahlia berbual-bual sambil bergurau senda. Dan kerana keasyikan mereka bergurau, Nurin tidak sedar dirinya telah terlanggar seseorang. Alamak, lelaki!!!
"Er…er…awak tak apa-apa? Maafkan saya ek.." Nurin sedikit menggelabah
"Tak ada apa-apa..saya ok je. Awak tak sakit ke?" lelaki itu pula yang bertanya.
"Tak...tak…saya tak sakit pun. Sekali lagi, saya minta maaf sangat-sangat." Nurin sekali lagi meminta maaf. Dia menundukkan kepala dan merendahkan badannya untuk mengambil bukunya yang jatuh akibat perlanggaran tadi.
"Nama saya Nurin Aisya. Praktikum H8P5" Nurin memperkenalkan dirinya sambil tangannya ligat memungut buku. Namun dia hampa. Tiada balasan perkenalan dari lelaki itu. Nurin mendongakkan kepalanya. Lelaki itu sudah tiada di situ. Hanya Zahlia yang ada di situ sambil menghamburkan tawanya.
"Eh...eh…pandai plak kau nak berkenal-kenalan ek..."
"Mana ada ler. Aku just nak minta maaf dengan dia je."
"Apa? Aku salah dengar ke apa nie? Minta maaf? Dah dua kali kau minta maaf tadi. Nak cukupkan tiga kali ke hah?" Zahlia terus mengasak Nurin sambil ketawa.
"Argh, malas aku nak layan kau Alia. Layan jiwang lagi best." Kata Nurin lantas mula mengorak langkah ke bilik tutorial.



HARI ini, Nurin ke kuliah lebih awal. Masih ada satu jam sebelum kuliah bermula. Entah mengapa dirinya begitu bersemangat hari ini. Sedang asyik mengelamun, terlintas di fikirannya untuk meronda-ronda di sekitar kolej matrikulasi itu. Sudah lama dia tidak melakukan rutin itu. Setelah penat berjalan-jalan, Nurin singgah berehat di Anjung Impian. Di situ dia terlihat sekeping notis yang tertampal di papan kenyataan.
"SESIAPA SAHAJA YANG BERMINAT UNTUK MENYERTAI SIDANG REDAKSI MAJALAH SEDETIK KOLEJ MATRIKULASI PULAU PINANG, SILA ISIKAN NAMA, NOMBOR TELEFON, NOMBOR MATRIK BESERTA PRAKTIKUM ANDA DI KERTAS YANG DILAMPIRKAN DI SEBELAH. SEKIAN HARAP MAKLUM!!!" -ENCIK MAHFUZ
Itulah kandungan notis yang tertampal di situ. Tanpa melengahkan masa, Nurin terus mengisi namanya di situ. Dia sememangnya sudah lama berminat untuk menyertai sidang redaksi penerbitan majalah. Semenjak di SMK Mulong lagi dia telah mencuba nasib untuk menyertai sidang redaksi namun nasib tidak menyebelahinya. Melalui majalah sekolahlah dia berjaya mengetengahkan hasil penulisannya. Karyanya yang bertajuk "ADAKAH MENTARI KAN BERSINAR KEMBALI" begitu digilai oleh para pelajar malah karya itu juga telah disiarkan di akhbar tempatan.
Petang itu Nurin dikehendaki ke sekolah untuk sesi ujibakat. Sebelum dia ke sekolah, dia telah melakukan solat hajat dan berdoa untuk memohon kejayaan daripada Allah. Dan mungkin kerana berkat doanya itu, dia terpilih untuk menyertai sidang redaksi malahan sebagai Penolong Ketua Redaksi. Petang itu juga satu kejutan menimpa dirinya.
"Assalamualaikum semua. First of all, saya nak ucapkan selamat datang kepada ahli baru sidang redaksi.Semoga kalian semua dapat bekerjasama dengan baik demi menerbitkan majalah kolej yang lebih mantap dan berkualiti." Encik Rosli selaku guru penasihat memberikan sedikit kata perangsang.
"Baik encik"
"Ok! Sekarang saya ingin memperkenalkan Ketua Sidang Redaksi kita iaitu Ahmad Fikrey Bin Muhammad. Fikrey, sila bagi ucapan." Kata Encik Rosli seraya memberi peluang kepada Fikrey memberi ucapan.
Nurin ketika itu hamper terjatuh dari kerusi apabila melihat lelaki yang menjadi ketua redaksi itu. Lelaki yang dilanggarnya semalam. Bodohnya dia apabila tidak menyedari yang dia akan berkerjasama dengan lelaki itu. Okay jugak namanya, Ahmad Fikrey!
Selesai sahaja Ahmad Fikrey memberikan ucapan, sidang majlis diarahkan bersurai. Nurin mengambil peluang tersebut untuk berjumpa dengan Ahmad Fikrey. Kali ini, Ahmad Fikrey tidak dapat mengelak dan terpaksa berhadapan dengan Nurin. Namun tiada apa yang dipinta oleh Nurin melainkan kemaafan yang ikhlas dari mulut Ahmad Fikrey dan dia lega apabila Ahmad Fikrey memaafkannya.
Kini bermulalah episode baru dalam hidup Nurin. Nurin semakin mesra dengan Ahmad Fikrey. Ahmad Fikrey juga semakin rapat dengan Nurin. Nurin dengan terbuka menceritakan hal peribadinya termasuklah kenangannya dengan arwah Nizam. Ahmad Fikrey turut bersimpati mendengarkan hal tersebut.
Nurin kini dapat merasakan sesuatu perubahan dalam dirinya. Timbul satu perasaan aneh yang tak dapat dibendung dalam dirinya-cinta. Ya, cinta! Hatinya sudah mula belajar untuk menyintai Ahmad Fikrey. Nurin bertekad untuk berterus-terang dengan Ahmad Fikrey. Dia tidak boleh menipu diri sendiri lagi. Biarlah dikata perigi mencari timba, dia sudah tidak kisah semua itu. Kali ini, dia mahukan cinta yang tulus dan ikhlas serta akan kekal selamanya.
Alhamdulillah, Nurin tidak bertepuk sebelah tangan. Ahmad Fikrey juga ada menyimpan perasaan terhadapnya. Alangkah bahagianya Nurin ketika itu. Nurin bertekad tidak mahu menjadi seperti pasangan bercinta yang lain. Di alam percintaan memanglah hebat tetapi pelajaran lingkup. Nurin dan Ahmad Fikrey berjanji untuk sama-sama menjejakkan kaki ke menara gading.
Awan yang berarak tenang tiba-tiba berubah menjadi ribut yang maha dahsyat. Kemesraan antara mereka mula terencat apabila Nurin mula menjauhkan diri daripada Ahmad Fikrey. Nurin tidak mahu Ahmad Fikrey menaruh harapan yang tinggi terhadap hubungan mereka. Semuanya bermula apabila dia dikerahkan oleh Dr. Haikal untuk ke hospital. Apa yang dikhabarkan oleh doktor muda itu masih lagi terngiang-ngiang di telinganya. "Semasa awak pengsan kira-kira setahun yang lalu, kami telah mengambil sampel darah awak untuk diuji dan sekarang hasilnya……" Dr. Haikal tidak dapat meneruskan kata-katanya. "Hasilnya apa Dr. Haikal?" Nurin cuba meminta kepastian
"Final stage of leukemia.." Dr. Haikal memberitahu Nurin dengan suara yang sedikit perlahan. "What? Nonsense! I don’t believe a word of it. Maybe Dr. Haikal tersilap." Nurin cuba untuk menafikannya. "Sorry to say but that was the fact. Pihak kami dah ulang proses ini berkali-kali and…the result is still the same. I’m so sorry." Ujar Dr. Haikal tenang.
"Tapi mengapa mesti sekarang doktor? Kenapa bukan dari dulu lagi?"
"Maafkan pihak kami saudari Nurin. Sampel darah cik telah lama kami uji. Cuma keputusannya lambat diketahui. Ada kesilapan di sebelah pihak kami. Maafkan saya."
Hati Nurin kini dirudum keresahan. Jika mengikut perkiraan Dr. Haikal, tempohnya di dunia yang fana ini hanya tinggal tiga bulan sahaja lagi. Ini bermakna dia tidak akan sempat menghabiskan baki pelajarannya di KMPP yang berbaki empat bulan lagi.Hal penyakitnya terpaksa dirahsiakan. Bimbang menyusahkan orang lain. Ibunya sendiri tidak diberitahu tentang hal itu apatah lagi Ahmad Fikrey. Nurin hanya berjumpa Ahmad Fikrey apabila merasakan dirinya sihat. Apabila ditanya mengapa kerap menjauhkan dirinya, dia akan mengatakan kesibukan mengatasi segalanya.Setelah Nurin kerap menjauhkan diri daripadanya, Ahmad Fikrey selalu ditemani Zahlia, teman rapat Nurin. Ahmad Fikrey merasakan dirinya bertuah memiliki seorang kawan yang memahami seperti Zahlia. Seorang kawan yang memahami kekecewaan dirinya.

3 BULAN KEMUDIAN……
Setelah pengkebumian Nurin selesai, Ahmad Fikrey pulang ke rumah dengan langkah yang lesu. Ahmad Fikrey menangis kerana terkenang saat bahagianya dengan Nurin Aisya. Tiba-tiba dia teringat akan surat yang diberi oleh ibu Nurin di tanah perkuburan tadi. Ahmad Fikrey membuka lipatan surat itu dengan hati-hati.
Ahmad Fikrey,
Terlebih dahulu kemaafan yang Nurin pinta kerana merahsiakan penyakit Nurin dari pengetahuan Fikrey. Bukan maksud Nurin untuk merahsiakannya tetapi apakan daya, Nurin tidak mahu Fikrey menanggung kesedihan bila mengetahuinya. Nurin ingin lihat Fikrey gembira.
Kegembiraan Fikrey adalah kegembiraan Nurin. Kesedihan Fikrey adalah kedukaan bagi Nurin. Sebenarnya, Nurin menghidap leukemia dan ianya dikesan amat lambat. Diakhir kata, janganlah menangis di atas kepergian Nurin. Tolong habiskan pengajian hingga ke akhirnya. Buktikan segulung ijazah itu menjadi genggamanmu. Jaga Zahlia sebaik mungkin.
SEKIAN….
Ahmad Fikrey menangis sepuas-puasnya ketika membaca surat itu. Janjinya bersama Nurin untuk ke menara gading hancur lebur. Tangannya erat menggengam erat transkrip keputusan peperiksaannya. Dia dan Zahlia memperoleh keputusan yang cemerlang.
Keesokannya, Ahmad Fikrey dan Zahlia ke pusara Nurin. Nurin disemadikan di sebelah pusara Nizam atas permintaannya. Setelah membaca surah Yassin dan Al-Fatihah, Ahmad Fikrey terus meninggalkan tanah perkuburan.
HIDUP MESTI DITERUSKAN!!!!!

Al-fatihah….

::::::::lirik Lagu Yang Terindah OST AdaMaya



Semenjak kau hadir dalam Hidupku
Tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu Hatiku
Tanpa sedar hingga ku izinkan

Kau yang bernama Cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan Bahagia
Hingga aku terasa Indah

Maaf jika ku tidak Sempurna
Tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan datang merasa
Kasih disalut dengan kejujuran

Mencintai dirimu
Merindui dirimu
Memiliki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa

Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Kau yang bernama cinta
Hingga aku rasa indah

Monday, May 10, 2010

wakaf che yeh


best giler bru balik dr wakaf che yeh...

ramai betul bdk perempuan yg cute2 n seksi2...

hehehehe..........

Sunday, May 9, 2010

RODA KINI TELAH BERPUTAR


HI SUMER.....KITA SMBUNG BALIK DLM BLOG SY NI.....HIDUP INI UMPAMA RODA....BETUL TAK...TP KAN MANUSIA TAK BOLEH DISAMAKAN DGN RODA...disini gua mau sambung citer tang siput sedut....siput sedut ni ada banyak kaitannya dgn manusia.....cuba kita fikir....nak tngkap,nak cari,nak mkn,....semuanye ssah...bleh dikatakn menyeksakan....

beginilah dalam hidup gua....gua suka ngan perwatakan siput sedut....biar sesuatu perkara mnjadi susah dan akhirnya kita dapat faedahnye....pernah tak kita bangga ngan diri sndiri....gua ngaku yg gua sndiri kadang2 bangga jgak ngan diri sendiri...dulu nye tak pernah knal erti kehidupan...skang gua dah knal bnyak kehidupan...walaupun umur gua masih muda...tp gua yakin masih banyak yg gua akan hadapi selepas ni...

lepas ni gua nak citer pengalaman pertama gua bercinta...........

Friday, May 7, 2010

siput sedut


hi.....sumer...
ni sy nak citer sal siput sedut.......
nak tau tak....
tp kena tnggu lepas ni la...
sy pun bru sign up je ni....