EHEM....EHEMM.....


I made this widget at MyFlashFetish.com.

Saturday, May 22, 2010

::::::::::CaRTooNiST MiNTa MaaF SeBaB LuKiS KaRiKaTuR RaSuLuLLaH::::::::

Assallamualaikum semua...

Okeh.... berbalik kepada kes sebelum ini tentang PAKISTAN BANNED FACEBOOK SEBAB RASULULLAH S.A.W. ,MALAYSIA? latest story ialah tentang bagaimana bermulanya Everybody Draw Mohammed Day.

Mari aq bawak korang semua ke BBC, sebab akhbar tempatan tidak akan siarkan berita nih... kroang boleh usha2 berita tuh di sini @.@

Molly Norris drew a cartoon in April to protest against the decision by a US television channel to cancel an episode of the popular show South Park because of a contentious depiction of the Prophet Muhammad. In her cartoon, Ms Norris satirically proposed May 20 as an Everybody Draw Muhammad Day. The idea inspired a separate Everybody Draw Muhammad Day group on Facebook which rapidly gained in popularity.

Jadi, si Molly Norris inilah penyebab kes sehingga Pakistan banned facebook. Akan tetapi perlu diingatkan bahawa bukan dia yang buat program nih. Orang lain yang buat, dia hanya cadangkan sahaja, dan perlaksanaannya oleh orang lain.

daripada headline BBC kita boleh baca bahawa...

A cartoonist whose work inspired an internet campaign inviting people to draw images of the Prophet Muhammad has apologized for her role in the row.

dia (Molly Norris) meminta maaf kerana menyebarkan tentang idea untuk melukis karikatur Rasulullah S.A.W yang mana hari itu dicadangkan untuk di laksanakan pada 20 Mei 2010 iaitu hari yang dinamakan Everybody Draw Mohammed Day.
Bukan apa, apabila seseorang itu sudah mempunyai 'pengikut setia' kenalah berhati2 dalam berkata2, kerana setiap kata2nya boleh menjadi impak yang besar kepada 'pengikut setia'nya.

kita boleh lihat isu di negara kita, ada artis yang top2 tuh, fashion nya di ikut oleh peminat-susah-mati (hardcore fan) nya. Kalau dia pakai tudung, semua orang ikut, kalau dia bukak tudung pun semua orang ikut.. dah jadi 'Mufti' x bertauliah dah.

maka hari ini, pemilik dojo klasik hanya ingin mengingatkan sahaja, aq suka tentang quoting aq about 'dosa MLM' yang mempunyai 'infinity downline' dan tiada 'flush'.

3 comments:

 1. cik tuan tanah.... kalau nak copy paste tuh jangan r sampai kantoi.... ape daa

  ReplyDelete
 2. huhuh...jangan lupa kasi kredit dkt tuan punya entri sbnr..:D takut gaduh pulak nanti

  ReplyDelete
 3. hohoho... amar.. jangan risau.. x gaduh punya... aq bek ati kot? hehehe tapi jangan r copy paste kow2


  bawah tuh... siap ade quoting pemilik dojo klasik lagi...hohoho ish3

  dak tuan blog... jangan r dok direct copy paste... edit2 r... pahtu jangan lupe bagi kedit..

  aq pepenat perah otak cari idea sesedap ko je nak plagiat... dah2 aq in the good mood now...

  hahahhaa... leh kali jangan wat ag!

  ReplyDelete